Mannen onthullen de druk die ze voelen om op een bepaalde manier te kijken op gay dating-apps

De wereld van dating kan behoorlijk ontmoedigend zijn, maar er is zeker een extra druk als je denkt dat je er goed uit moet zien op dating-apps.

Sommige mannen gaan tot het uiterste om er perfect uit te zien als ze op zoek zijn naar liefde, zo erg zelfs dat ze hun leven kunnen riskeren.

Extra.ie praatte met twee homomannen die toegeven de druk te voelen.

https://www.youtube.com/watch?v=pCSgWJzEvrM

Twee mannen hebben de druk onthuld die ze voelden op gay dating-apps, van het zoeken naar een bepaalde manier tot het passen bij een bepaalde ‘stam’. Foto: Shutterstock

Voormalig Mr Gay Scotland Jamie Love zei dat als ‘een jonge, homoseksuele, blanke man, het belangrijk is om te erkennen dat ik geen commentaar kan geven op de LGBT-wereld als geheel – maar iets wat ik zou zeggen is gebruikelijk in de hele gemeenschap is de enorme druk die we ervaren in onze online dating- en sociale-mediasfeer. ‘

Hij vertelde Extra.ie: ‘Veel van deze druk komt voort uit de noodzaak om erbij te horen. Ondanks dat het een diverse en vooruitstrevende gemeenschap is die zich probeert te verenigen in het licht van onderdrukking, willen we zeker categoriseren. Of dat nu in een categorie, stam of type is.

‘Als homomannen classificeren we elkaar afhankelijk van hun uiterlijk, grootte, leeftijd, stijl, enz. Deze categorieën veranderen en evolueren naarmate mensen ouder, fitter, magerder, groter enzovoort worden. Zoals je je misschien kunt voorstellen, resulteert deze constante hokvorming in gevoelens van ontoereikendheid en bestendigt de oordelende houding.

‘Om nog maar te zwijgen van een constante behoefte om jezelf te definiëren aan de hand van reeds bestaande grenzen, in plaats van alleen maar trots te kunnen zijn op je eigen uniekheid.

‘Zoals je je misschien kunt voorstellen, resulteert deze constante hokjes in gevoelens van ontoereikendheid en bestendigt de oordelende houding.

Dating voor mensen die gay zijn

‘De druk wordt dan vergroot op sociale media. De homocultuur is notoir oppervlakkig en Instagram is hiervan de 21e-eeuwse bijenkorf geworden.

‘Er zijn letterlijk duizenden perfect gebeeldhouwde, knappe mannen met grote dijen en zelfs grotere volgers. Hun ‘perfecte’ levensstijl wordt rechtstreeks naar onze dagelijkse feeds gestuurd en onze bewondering kan snel veranderen in afgunst en problemen met het lichaamsbeeld.

‘De druk wordt dan vergroot op sociale media. De cultuur van homomannen is notoir oppervlakkig en Instagram is hiervan de 21e-eeuwse bijenkorf geworden.

‘Tijdens mijn tijd als Mr Gay Scotland heb ik een campagne opgezet met de naam Be Your Hero. De focus lag op het versterken van LGBT-jongeren om naar binnen te kijken voor hun kracht, validatie en zelfacceptatie.

‘Deze campagne was een reactie op de giftigheid van het socialemedialandschap waarin homomannen wonen. Ik wilde jonge LGBT-mensen aanmoedigen om de verleiding van online validatie te weerstaan ​​en te weten dat ze waardig zijn zoals ze zijn.

‘Afbeeldingen voor de campagne beeldden me af in heldenposities – de ironie ligt in het feit dat ik een lichaam heb dat als vrouwelijker zou worden aangemerkt dan de gemiddelde superheld. Lange tijd schaamde ik me dat ik een vrouwelijker uiterlijk en neigingen had.

‘Dit was een geweldige manier voor mij om de middelvinger te geven aan die normen van mannelijkheid en trots te zijn op mijn natuurlijke zelf.’

Conor Daly uit Dublin zegt dat als homomannen er veel druk is op hoe je eruitziet en handelt binnen de gemeenschap.

Dublin-man Conor Daly, die dapper opende dat hij als tiener werd verzorgd, zegt dat als homomannen er veel druk is op hoe je eruit ziet en handelt binnen de gemeenschap.

Verscheidene vertelden de publicatie dat ze druk voelden van online en zichzelf vergeleken met wat te zien is op sociale media en dating-apps. Gay dating apps is de nieuwe trend.

‘Deze druk komt voornamelijk van apps zoals Grindr en Tinder waarbij je in een bepaalde’ stam ‘moet passen of je bio op een bepaalde manier moet formuleren of bepaalde foto’s moet hebben die de juiste aandacht van de jongens zullen krijgen’, vertelde hij aan Extra.ie .

‘Je wilt niet te’ vrouwelijk ‘overkomen, maar ook niet te’ mannelijk ‘, in de hoop dat het type man dat je aantrekkelijk vindt, je aantrekkelijk zal vinden.

‘Deze druk komt voornamelijk van apps zoals Grindr en Tinder waarbij je in een bepaalde” stam “moet passen of je bio op een bepaalde manier moet formuleren of bepaalde foto’s moet hebben die de juiste aandacht van de jongens zullen krijgen.

‘Als het op uiterlijk aankomt, kan de manier waarop je je kleedt en presenteert een mijnenveld op zich zijn. Ik ken mensen die zich op een bepaalde manier zullen kleden als ze naar een holebivriendelijke locatie gaan om als aantrekkelijk te worden beschouwd.

Homo dating

‘Ik heb het gevoel dat als het gaat om jongere mensen in de gemeenschap, de indruk bestaat dat als je jezelf seksueel maakt, je niet alleen aantrekkelijk zult zijn, maar dat je ook populair zult zijn bij mensen. Lexa heeft nu ook veel klanten.

‘Ik heb het gevoel dat als het om jongere mensen in de gemeenschap gaat, de indruk bestaat dat als je jezelf seksueel maakt, je niet alleen aantrekkelijk zult zijn, maar dat je ook populair zult zijn bij mensen.

‘Ik heb ook het gevoel dat er vanuit Hollywood deze druk is om de ‘token gay’ of de GBF [beste homo vriend] in groepen te zijn, wat een vreemd stereotype is omdat je vriendschap met iemand gebaseerd moet zijn op overeenkomsten in plaats van seksualiteit.

‘Hollywood heeft created dit verhaal waarin het homo-personage ofwel deze superfanaat, mannelijke man is of een supervrouwelijk en brutaal karakter waarvan ik denk dat het jongens onder druk zet om het een of het ander te zijn en op een bepaalde manier, laat hun seksualiteit hen definiëren in plaats van het te laten maak er deel van uit.

‘Hoewel er mediakanalen zijn die deze geconstrueerde norm doorbreken, hebben we nog een lange weg te gaan.’

‘Hoewel er mediakanalen zijn die deze geconstrueerde norm overtreden, hebben we nog een lange weg te gaan.’

Volgens een rapport van de BBC gaan een aantal homomannen tot het uiterste om hun lichaam te veranderen om ‘geaccepteerd’ te worden door anderen in de LGBTQI + -gemeenschap – inclusief het gebruik van steroïden en het ondergaan van cosmetische chirurgie.

Uit een onderzoek in 2018 bleek dat 28% van de Ierse jongeren een constante groepsdruk en controle voelde.

Young Social Innovators en Amarach Research Index ontdekten dat 31% aangaf dat onrealistische schoonheid en tevredenheid met het leven door sociale media het leven van de hedendaagse jongeren moeilijker maken.

Follow Us

Follow us on Facebook Follow us on Twitter Subscribe us on Youtube Follow us on Pinterest