Wat beïnvloedt de kosten van een opstalverzekering?

Verzekeraars kijken naar tientallen, zo niet honderden factoren bij het berekenen van premies voor een bepaalde regio. Hier zijn slechts enkele van de factoren die zij overwegen:

Locatie. De locatie van uw huis is de grootste factor die uw premie beïnvloedt. Als u zich in een regio met een hoger risico op natuurrampen bevindt, zoals orkanen, tornado’s, overstromingen, strenge winters of aardbevingen, betaalt u meer. Het Insurance Information Institute zegt dat schade door wind en hagel het hoogste percentage claims vormen, op de voet gevolgd door waterschade en bevriezing. Dus hoe slechter je weer is, hoe meer je betaalt.

Kosten berekenen verzekering

Blootstelling aan andere risico’s. Verzekeraars kijken ook naar de nabijheid van uw woning tot andere woningen of commerciële ontwikkelingen; woningen in de buurt van commerciële gebouwen of in dichtbevolkte gebieden lopen mogelijk een groter risico op schade als gevolg van rellen of misdaad. Als uw huis in het bos ligt (waardoor het risico op schade door bosbranden wordt vergroot), betaalt u meer dan een huis in de woestijn. Nabijheid van drukke wegen of gevaarlijke kruispunten zal ook uw tarieven verhogen. U kunt online gaan om verzekeringskoten te berekenen. Ook kosten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en u kunt ook informatie zoals zakelijke rechtsbijstandverzekering informatie.

Nabijheid van brandweerkazernes. Als uw huis zich in de buurt van een volledig bemande brandweer (tegenover een vrijwillige brandweer) bevindt, betaalt u waarschijnlijk minder voor een opstalverzekering.

Leeftijd van het huis. Oudere huizen hebben meestal oude bedrading en leidingen, waardoor het risico op brand of overstroming in de toekomst groter wordt. Premies zijn vaak hoger voor oudere woningen.

Welke factoren hebben invloed op verzekering kosten?

Leeftijd van het dak. Een oud dak lekt eerder of wordt beschadigd door rondvliegend puin.

Home’s bouwmateriaal. Houten huizen worden als een hoger risico beschouwd dan baksteen, omdat ze eerder vlam vatten. Als u echter in de buurt van een breuklijn woont, kunt u meer besparen met een huis met een houten frame, omdat ze eerder zullen buigen en buigen bij het schudden van een aardbeving.

Houtkachels of open haarden. Een open vlam in huis verhoogt het brandgevaar. Het Insurance Information Institute meldt dat brand de duurste verzekeringsclaim van de huiseigenaar is; de gemiddelde claim is meer dan $ 39.000.

Honden. Volgens Wells Fargo vindt 50% van alle hondenbeten plaats op het terrein van de eigenaar en is een derde van alle aansprakelijkheidsclaims van de huiseigenaar te wijten aan beten. Als het ras van uw hond als agressief wordt beschouwd, wordt u mogelijk volledig geweigerd.

Follow Us

Follow us on Facebook Follow us on Twitter Subscribe us on Youtube Follow us on Pinterest