Bitcoin zakt kort onder de $ 30.000 en daalde deze week tot nu toe 12%

Bitcoin daalde donderdag maar liefst 17% en zakte kort onder het niveau van $ 30.000.

De digitale valuta was tot twee weken geleden in een scheur en steeg op 7 januari tot meer dan $ 40.000.

Het is deze week tot nu toe meer dan 12% gedaald en 25% lager dan het hoogste punt ooit.

GP: Bitcoin klauwt zijn weg terug

Bitcoin-prijzen daalden sterk tijdens de wereldwijde uitverkoop in aandelen. bitcoin prognose is vastgesteld.

 

Bitcoin zakte donderdag kort onder de $ 30.000, terwijl de cryptocurrency een daling van recordniveaus voortzette.

 

De digitale valuta daalde maar liefst 17% tot $ 29.246,77, waarmee volgens gegevens van CoinDesk ongeveer $ 100 miljard van de markt werd weggevaagd. Het is sindsdien de verliezen enigszins verminderd op vrijdag, en weer boven de $ 30.000 gestegen na meer dan een uur onder dat niveau te hebben gehandeld.

 

 

Bitcoin handelde voor het laatst met ongeveer 3% tegen een prijs van $ 31.668. Het is deze week tot dusver met meer dan 12% gedaald, en is nu ongeveer 25% gedaald sinds eerder deze maand een piek van $ 41.940 bereikte.

 

De laatste duik, die zonder duidelijke reden komt, onderstreept de volatiliteit van een valuta die de afgelopen jaren een populaire investering is geworden voor daghandelaren, ook al heeft deze nog steeds een beperkte toepassing in de praktijk. Bitcoin steeg in 2020 met meer dan 300% en sloot het jaar af met iets meer dan $ 29.000. laatste cryptonieuws online te vinden.

 

Ether, de digitale valuta die qua totale waarde op de tweede plaats komt na bitcoin, daalde donderdag zelfs nog meer en daalde met 22% tot $ 1.053,80. Het heeft sindsdien een deel van zijn verliezen terugverdiend, van 3% tegen een prijs van $ 1.204, maar nog steeds 16% onder het hoogste punt van eerder deze week, volgens CoinDesk. Ether steeg vorig jaar met 471%.

 

President Joe Biden koos Gary Gensler, de voormalige voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission en een ex-Goldman Sachs-bankier, uit tot de volgende voorzitter van de Securities and Exchange Commission. Gensler gaf vanaf 2018 les over cryptocurrencies aan het Massachusetts Institute of Technology.

 

Biden’s keuze voor de minister van Financiën, voormalig voorzitter van de Federal Reserve Janet Yellen, is echter een cryptoscepticus die eerder deze week waarschuwde dat de regering mogelijk het gebruik van virtuele valuta moet ‘beperken’ om illegale activiteiten te voorkomen.

Follow Us

Follow us on Facebook Follow us on Twitter Subscribe us on Youtube Follow us on Pinterest